Info

Hertonäs gårds museum upprätthålls av föreningen Svenska Odlingens Vänner i Helsinge r.f. Adress: Borgbyggarvägen 12, 00810 Helsingfors


 

Arbetsplatsannons: Freelanceguide Hertonäs gårds museum

Hej,

Vi söker fyra nya freelanceguider till Hertonäs gårds museum. Förutom guidning ingår övervakning vid olika evenemang som ordnas vid museet.

Vi söker dig som är intresserad av historia och av att arbeta med kundservice som guide. Du har en positiv attityd och en förmåga att hantera oväntade situationer. I arbetet ingår exempelvis guidningar, övervakning av utställningsutrymmen och kassaarbete. För arbetet krävs intresse för historia samt goda kunskaper i svenska och finska. Tidigare erfarenhet av att fungera som guide eller annan kundservice samt andra språkkunskaper är en fördel. Vi erbjuder dig en trevlig, liten arbetsplats i lantlig miljö, mitt i Hertonäs. Om du vill kan du även bidra till museets blogg.  

Hertonäs gårds museum har fungerat som museum sedan 1925. De nuvarande utställningarna förevisar Hertonäs gård under viceamiral Carl Olof Cronstedts tid under 1790-talet och början av 1800-talet samt hur Hertonäs gård såg ut 1911 under familjen Bergboms tid, då Signe Brander fotograferade gården. Utöver det består området av en historisk park som grundandes under Carl Olof Cronstedts tid samt Knusbacka allmogemuseum. Museet är ett sommarmuseum som är öppet under söndagar i maj till september klockan 12–14. Öppethållningen följs av en en timme lång guidning genom museiområdet. Museet öppet för beställda guidade turer året runt även andra evenemang arrangeras på området bland annat ”En dag på landet” som ordnas av Föreningen för Drama och Teater.

Skicka in ansökan och CV till intendent Ted Hellsten på e-postadressen: intendent@hertonasgard.fi

Förfrågningar gällande arbetsplatsen tas emot per mejl. Frågor per telefon tas emot fredagen 10.3 mellan klockan 10-11.

Deadline för att skicka in arbetsansökan och CV är måndagen 20.3.2023.     


Hertonäs gårds museums personal 2023

Hellsten, Ted, intendent 
Nyberg, Ulf, disponent

Guider:
Berg, Jonas
Brummer, Saga
Engelbarth, Johanna
Fougstedt, Daniela
af Hällström, Magdalena
Lindeberg, Elsa
Lindholm, Mikael
Nordenswan-Holm, Maria
Nurmivaara, Astrid
Palmgren, Ralf, senior guide
Schauman, Emelie
Väyrynen, Kajsa


Restaurant

Restaurant Gamla Kvarnen verkar i en av herrgårdens sidobyggnader. Förfrågningar per tfn: 09-7597520 eller per e-post: vanhamylly(at)vanhamylly.fi